Ένα ζευγάρι Γερμανών που δεν θέλουν να μένουν αδρανείς. Που δεν θέλουν να κρύβουν την απάθειά τους πίσω από την δικαιολογία ότι ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Αρκετά με αυτήν την δικαιολογία!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο τρόπος ζωής του καθένα μας παίζει το ρόλο του στην διαμόρφωση του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.

Η καταναλωτική μας συμπεριφορά και η μαρκετίστικη νοοτροπία μας έχει οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, σε μια παγκοσμιοποίηση που έχει μετατραπεί από ευχή σε κατάρα για εκατομμύρια ανθρώπους, σε μια ηθική και ένα σύστημα αξιών που καθορίζονται από τις σαπουνόπερες της απογευματινής ζώνης. Υπεύθυνη για αυτήν την αρνητική εξέλιξη είναι κατά κύριο λόγο η δική μας γενιά.

Γι’ αυτόν το λόγο αισθανόμαστε βάρος στη συνείδησή μας και δεν θέλουμε πια να ανεχόμαστε αυτήν την κατάσταση. Θέλουμε να βοηθήσουμε, να επανορθώσουμε τις ζημιές που έχουν γίνει και να δώσουμε μια νέα πνοή και νόημα στη ζωή μας.

Η Trees for Greece δημιουργήθηκε ως Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο. Εμείς οι δύο είμαστε οι μοναδικοί μέτοχοι και η ΕΠΕ διαθέτει ίδιο κεφάλαιο ύψους μόνο 25.000,-- €.

Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον εξασφαλίσει έσοδα κι από άλλες πηγές και φυσικά θα χρειαστεί επιπλέον συνεργάτες έτσι ώστε να μπορέσει να προωθήσει τα επικείμενα έργα. Σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε κέρδος. Το μόνο που θέλουμε είναι να πραγματοποιηθεί το όραμά μας ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μπορέσουν να επαναπροσδιορίσουν τα βασικά, δηλαδή την προστασία της φύσης και το σεβασμό για τον άνθρωπο.

Γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να μπορέσει να πετύχει η Trees for Greece και έχουμε πλήρη συνείδηση της σπουδαιότητας του έργου που έχουμε θέσει ως στόχο.

Παρόλο που ξέρουμε τι μπορεί να μας περιμένει, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τον νέο αυτό δρόμο που ανοίξαμε.

Όποιος θέλει να μας ακολουθήσει είναι ευπρόσδεκτος!

 

 

 
 

   Το Σχέδιο για τις Επόμενες Γενιές