Φοβόμαστε πως η ανθρωπότητα σήμερα βρίσκεται σε τροχιά καταστροφής των φυσικών πόρων που χρειάζεται για να επιβιώσει η ίδια καθώς και άλλα είδη ζωής στον πλανήτη. 

Προφανώς δεν είμαστε ακόμη  σε θέση να εκτιμήσουμε πλήρως  τη σοβαρότητα της καταστροφικής συμπεριφοράς μας στο οικοσύστημα.

Όταν λέμε καταστροφή του οικοσυστήματος εννοούμε την ανθρώπινη εκμετάλλευση και την καταστροφή του συνόλου της βιόσφαιρας σε τέτοιο βαθμό, που τα φυσικά συστήματα αναγέννησης και ανάπτυξης  είναι τόσο κατεστραμμένα ώστε δεν είναι  πλέον δυνατό να εξισορροπηθεί η φύση χωρίς να υπάρξουν δραματικές επιπτώσεις για εμάς.

Ως άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι:

 

Αυτή η υπερφόρτωση του πλανήτη μας είναι ήδη εμφανής εδώ και πολύ καιρό, σε διαφορετικούς τομείς όπως η κλιματική αλλαγή, η μείωση της βιοποικιλότητας και η εξάντληση των πόρων.

 Αν θέλουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο ζωής μας!

Η ανθρωπότητα δε μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται σαν ένας ιός, ο οποίος καταλαμβάνει ολόκληρο τον πλανήτη ρυπαίνοντάς τον με απόβλητα, αλλάζοντας την εμφάνισή του και αποδεκατίζοντας συνεχώς τα άλλα είδη.

Αυτή η συμπεριφορά μας οδηγεί αναπόφευκτα στο δικό μας θάνατο!

Πρέπει να μάθουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε μέρος ενός συνόλου και ότι, ως είδος, μπορούμε να επιβιώσουμε μόνο σε ένα άθικτο περιβάλλον.

Η Trees for Greece έχει σκοπό με το έργο της να αφυπνίσει αυτή τη συνείδηση.

Πιστεύουμε στην ικανότητα των ανθρώπων να επανεξετάσουν τη συμπεριφορά τους και να κάνουν μια αλλαγή.

Η βάση του έργου μας είναι Το Σχέδιο για τις Επόμενες Γενεές.

Υποστηρίζουμε ότι η βιωσιμότητα και η  υπευθυνότητά μας απέναντι στο περιβάλλον αποτελεί το μοναδικό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε ένα αξιόλογο μέλλον.

Οι σημερινές γενιές είναι υπεύθυνες για αυτές του μέλλοντος.

Θέλουμε να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη.

 

 
 

   Το Σχέδιο για τις Επόμενες Γενιές