Η αρχή έχει ήδη γίνει: Το κυκλαδίτικο νησί της Αμοργού είναι ο πυρήνας της ιδέας της Trees for Greece. Εδώ γεννήθηκε το όραμα για να ξεκινήσει το έργο αποκατάστασης. Μετά από πολλές επισκέψεις στην περιοχή και συναντήσεις με σημαντικές επαφές, η τοπική αυτοδιοίκηση έδωσε στη διάθεσή μας  συγκεκριμένες περιοχές  για αναδάσωση.

Το ελληνικό γραφείο περιβαλλοντικού σχεδιασμούΥΛΗ διεξάγει αυτή τη στιγμή τις απαραίτητες μελέτες  για την προετοιμασία ενός σχεδίου μεταφύτευσης, φιλικού προς το περιβάλλον, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Δασική Υπηρεσία.

Σε τελική ανάλυση, ο τόπος, όπου η δέσμευση για κοινωνική και οικολογική αλλαγή, είναι δευτερεύουσας σημασίας διότι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ωστόσο πιστεύουμε ότι  η Ελλάδα είναι το σωστό μέρος που πρέπει να είμαστε.

…επειδή αγαπάμε τη Μεσόγειο και τα νησιά της.

… επειδή έχουμε βιώσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγή από πρώτο χέρι κατά τις επισκέψεις μας εκεί.

…επειδή ακόμα και γερμανοί τουρίστες συνέβαλαν για δεκαετίες σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις.

επειδή θέλουμε να προωθήσουμε τη φιλία και την κατανόηση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

επειδή μαθαίνουμε για μία ακόμη φορά σε κάθε επίσκεψη ότι υπάρχει μια νέα γενιά στην Ελλάδα, η οποία θέλει να οικοδομήσει μια νέα συνείδηση της κοινωνίας.

…. επειδή μια κοινότητα αλληλεγγύης, όπως η ΕΕ λειτουργεί καλύτερα όταν κάθε εταίρος έχει τη δυνατότητα  να χρησιμοποιεί  τις δικές  του δυνάμεις.

…. επειδή είμαστε συλλογικά υπεύθυνοι για τις ολοένα και πιο εμφανείς  συνέπειες της υπερεκμετάλλευσης του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

….επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι ακόμα και τα μικρά ερεθίσματα μπορούν να επιφέρουν μια αλλαγή πορείας, από την οποία εξαρτάται το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

 

Τι χρειάζεται ακόμα η Trees for Greece για την Αμοργό:

 

 

 

 

 
 

   Το Σχέδιο για τις Επόμενες Γενιές

 

Διαχείριση για την αναβάθμιση του οικοσυστήματος στη Νήσο Αμοργό

Τεχνική Έκθεση